Assistente
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
De assistente heeft elke dag haar eigen spreekuur van 11.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- meten van de bloeddruk
- 24-uurs/8-uurs bloeddrukmeting
- aanstippen van wratten
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- zwangerschapstest
- urine onderzoek
- bloedonderzoek o.a. op suiker en CRP
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- injecties (vit. B12, prikpil, tetanus enz.)
- ECG
- geheugenonderzoek
- holter
- pessarium reinigen en plaatsen
- verstrekken van informatiefolders
Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 8.00-11.00.
Spreekuurondersteuner huisarts (SOH)
De spreekuurondersteuner huisarts is een assistente die een extra opleiding en diploma heeft om zelfstandig patiënten met (semi) spoedeisende klachten te behandelen. De SOH ondersteunt de huisarts bij zijn/haar werkzaamheden en verleent de patiënten de aandacht die ze nodig hebben. De huisarts is alleen beschikbaar voor vragen en autorisatie.
Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S)
De praktijkondersteuner met de specialisatie somatiek begeleidt patiënten met een lichamelijke chronische aandoening, met name met diabetes, astma/ COPD, osteopenie (verminderde botdichtheid), osteoporose (botontkalking) en hart- en vaatziekten. Zo geeft de praktijkondersteuner voorlichting over het ziektebeeld, begeleidt de patiënt bij medicatiegebruik en veranderingen in de leefstijl en voert controle onderzoeken uit.
Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)
Steeds meer huisartsenpraktijken in de regio hebben een POH GGZ in de praktijk, zo ook uw huisarts. POH GGZ staat voor praktijkondersteuner huisartsenpraktijk voor geestelijke gezondheidszorg. De POH GGZ en de huisarts werken samen bij het behandelen en begeleiden van mensen met psychische en (psycho)sociale klachten. De POH GGZ is iemand met kennis van en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en/of het maatschappelijk werk.
Verpleegkundig specialist (VS)